Artiklar | Placeringar

Bästa sätter att placera pengar

Det finns många olika sätt att spara pengar på, och även tjäna på de sparade pengarna. För att gå med vinst när man sparar pengar gäller det att göra det på rätt sätt, men vilket är då rätt sätt? Jo, att ha kontanter under madrassen hemma får inte pengarna att växa och stiga i värde, men däremot finns det andra bättre sätt att spara pengarna på. Man måste se till att placera pengarna smart, och hitta vilken spartaktik som passar bäst för en själv. Det man måste ta beslut om är hur stor risk är man jag villig att ta? För med många av alternativen följer det även med en risk.

Olika sätt att placera pengar:

Sparkonto

Att placera pengarna på ett sparkonto har historiskt varit en bra metod om man inte vill ta så stora risker, då det är ett väldigt säkert och tryggt sätt att spara pengar på. Det finns olika typer av sparkonton, vissa säkrare än andra. Det finns något som kallas sparkonto utan insättningsgaranti. Denna typ av sparkonto ger betydligt högre ränta en ett vanligt konto, men är därmed mer riskfullt. Risken med det är att man kan förlora alla pengarna man lagt in om institutet/ banken går i konkurs. Där får man själv avgöra om man är villig att ta risken för att få högre ränta, eller välja att placera pengarna säkert på ett sparkonto med insättningsgaranti.

Aktier

Aktier är perfekt för dom som vill ha en hög tillväxt på pengarna. Det är enligt statistik den sparform som ger överlägset störst avkastning. Denna sparform är dock riskfull då man aktier kan minska i värde och därmed få pengarna att minska.

Fonder

Fonder är en perfekt sparmetod för nybörjare. Det är väldigt lätt att börja spara i fonder. Det enda man gör är att öppna en depå och börja spara pengar där. Detta kan man ofta göra direkt via internetbanken. En annan fördel med att spara i fonder är att det finns stora valmöjligheter. Det finns många olika typer av fonder, vilket gör att man kan välja de fonder som passar en själv bäst. Man kan även ta ut och sätta in pengar i fonden när man vill, helt utan avgifter.

Fastigheter

Att placera pengar i fastigheter är en bra metod för de som redan har mycket pengar. Anledningen till att det krävs mycket pengar redan innan är för att det krävs mycket pengar för att kunna köpa hastigheten från början. Fördelen med att placera pengarna i fastigheter är att avkastningen är regelbunden och enkel att förstå. Det är en långsiktig investering och det gäller att tänka igenom noga vart man väljer att köpa fastigheten. Det går att tjäna väldigt mycket på fastigheter.

Vilket är då bäst?

Det går helt enkelt inte att säga att en sparmetod är den bästa, då vissa fungerar bättre för vissa och sämre för andra. Det gäller att tänka igenom och komma fram till vart man ska placera sina pengar på bästa sätt. Beroende på hur mycket pengar man redan har och även hur stora risker man är villig att ta.

Lämna en kommentar